210 244 0600
Blog

Blog

Τα πλεονεκτήματα της μόνωσης ταρατσών

Πίσω στο Blog

Τα πλεονεκτήματα της μόνωσης ταρατσών

Τα πλεονεκτήματα της μόνωσης ταρατσών

Η δημιουργία ενός ιδανικού περιβάλλοντος για τους ενοίκους κάθε κτιρίου είναι πρωταρχικός στόχος. Στο παρελθόν λόγω έλλειψης πληροφόρησης, σχετικής νομοθεσίας ή και τεχνογνωσίας θεωρούταν περιττό να γίνονται μονώσεις ταρατσών. Σήμερα έχουμε τα κατάλληλα εργαλεία και την εμπειρία να παρέχουμε ένα άψογο αποτέλεσμα και μια ιδανική προσωποποιημένη λύση για κάθε μας πελάτη.

Δυστυχώς, πολλοί ιδιοκτήτες αμελούν την εργασία αυτή σκεπτόμενοι το αρχικό κόστος, χωρίς να λαμβάνουν υπόψιν το πολύ μικρό διάστημα απόσβεσης. Το αποτέλεσμα; Έρχονται αντιμέτωποι με αναρίθμητα προβλήματα, άλλοτε οικονομικής φύσεως, άλλοτε δομικής-στατικής και άλλοτε ακόμη και υγείας.

Ποια είναι όμως αναλυτικά τα πιο σημαντικά πλεονεκτήματα που μας προσφέρουν οι μονώσεις ταρατσών και πως αντιμετωπίζουν τα προαναφερθέντα προβλήματα:

  • Οι μονώσεις ταρατσών μπορούν να σας προσφέρουν εξοικονόμηση έως και 65% στην κατανάλωση ενέργειας.

Το χειμώνα η ταράτσα ευθύνεται για το μεγαλύτερο ποσοστό απώλειας ζέστης στο σπίτι σας γιατί είναι συνεχώς εκτεθειμένη στις καιρικές συνθήκες. Αντίστοιχα τους καλοκαιρινούς μήνες, οι μεγάλες θερμοκρασίες καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας δυσχεραίνουν τη διαβίωσή σας. Μια σωστή μόνωση ταράτσας δημιουργεί ένα προστατευτικό κέλυφος προσφέροντας ιδανικές συνθήκες θερμικής άνεσης. Το χειμώνα θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε το νοικοκυριό σας πιο ζεστό και το καλοκαίρι πιο δροσερό. Η εξοικονόμηση που προσφέρει σε λογαριασμούς ρεύματος-πετρελαίου-φυσικού αερίου είναι τόση που αποσβένει το κόστος εγκατάστασης σε λιγότερο από 5 χρόνια. Σε περιοχές με πιο έντονες κλιματικές διακυμάνσεις το διάστημα αυτό ελαχιστοποιείται!

  • Οι μονώσεις ταρατσών, προσφέρουν 100% προστασία από την διείσδυση του νερού

Οικοδομές χωρίς στεγανοποίηση στην ταράτσα, παλαιότερες αλλά και σύγχρονες, έρχονται συχνά αντιμέτωπες με το πρόβλημα της υγρασίας. Η απροστάτευτη πλάκα διαβρώνεται με τον χρόνο και δημιουργούνται προβλήματα από την διείσδυση του νερού, όπως: αποχρωματισμοί, λεκέδες, φουσκώματα, ρωγμές, αποκολλήσεις σοβάδων κ.α.  Σε πιο σοβαρές περιπτώσεις με χρόνια υγρασία,έχουμε το φαινόμενο της ενανθράκωσης του σκυροδέματος  και της οξείδωσης του μεταλλικού οπλισμού(χάλυβας),  με αποτέλεσμα την απομείωση της φέρουσας ικανότητας του στοιχείου.

  • Θωρακίζουν την οροφή του ακινήτου σας από τους μύκητες (μούχλα)

Η μούχλα εμφανίζεται κατά την διάρκεια του χειμώνα, σε κατασκευές χωρίς σωστή θερμομόνωση και κυρίως μέσω του πιο αδύναμου μονωτικά σημείου της οικοδομής. 
Δημιουργείται από την διαφορά θερμοκρασίας ανάμεσα στην εσωτερική και εξωτερική πλευρά των δομικών υλικών και επιβαρύνει περισσότερο τις οροφές των κτιρίων, χώρους χωρίς σωστό εξαερισμό και χώρους με υπερβολική παραγωγή υδρατμών από τις καθημερινές ανθρώπινες δραστηριότητες, όπως μπάνια και κουζίνες.

Η μούχλα είναι άσχημη αισθητικά, αλλά και επικίνδυνη για την υγεία σας, καθώς παράγει μια σειρά από επιβλαβείς ουσίες, που επιβαρύνουν αναπνευστικές παθήσεις και αλλεργίες. Η συνεχής έκθεση σε περιβάλλον με μούχλα μπορεί να ερεθίσει τα μάτια, τους πνεύμονες, την μύτη, το δέρμα και τον λαιμό.

  • Ένα ακίνητο προστατευμένο με μόνωση εξασφαλίζει ενεργειακό πιστοποιητικό υψηλού βαθμού για την οικοδομή

Τα οικονομικά οφέλη μετά την απόσβεση της αρχικής επένδυσης δε σταματούν εδώ. Ο κάθε αγοραστής-ενοικιαστής είναι σήμερα ενήμερος για τα οφέλη μιας υψηλής ποιότητας μόνωσης και είναι από τα βασικά χαρακτηριστικά που ψάχνει στα σπίτια που τον ενδιαφέρουν.

  • Μεγάλη διάρκεια ζωής

Με σωστή συντήρηση (ανά 4-5 έτη) η μόνωση έχει διάρκεια ζωής μεγαλύτερη των 20 ετών. Αν υπολογίσει κανείς την αρχική τιμή και το χρόνο απόσβεσης καταλαβαίνει ότι στο διάστημα αυτό μπορεί να εξοικονομήσει πάνω από 3 φορές τα χρήματά που επένδυσε στο ακίνητό του.

  • Κατασκευαστικά δίδονται λύσεις και σε δύσκολες περιπτώσεις για μονώσεις ταρατσών

Η αδυναμία χρήσης υλικών με μεγάλο βάρος, λόγω στατικής ανεπάρκειας, δεν είναι εμπόδιο για την πραγματοποίηση μόνωσης στην ταράτσα σας, καθώς δίδονται πλέον κατασκευαστικές λύσεις και με ελαφρύτερα υλικά (35 Kg/m2).

Επιπλέον με τα σύγχρονα υλικά και την τεχνογνωσία που διαθέτουμε μπορούν οι εργασίες μόνωσης να πραγματοποιηθούν καθ’ όλη την διάρκεια του έτους, έγκαιρα και με απόλυτη ασφάλεια.

 

Οι μονώσεις ταρατσών δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται σαν πολυτέλεια αλλά σαν βασική ανάγκη. Η διαφορά στη ποιότητα ζωής σας θα φανεί από τη πρώτη μέρα, το ίδιο και η εξοικονόμηση ενέργειας.  Κάθε πελάτης είναι ξεχωριστός το ίδιο και η λύση που σας προσφέρουμε.

Προδιαγραφές μόνωσης
Τι να αποφύγετε
Ξέρω τι μόνωση θέλω
Δώστε μου προσφορά

Ίσως οι μοναδικοί

που δίνουμε αληθινή εγγύηση για τις μονώσεις που κατασκευάζουμε.

Περισσότερα

Είμαστε 1 από τα 100

μέλη του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εταιρειών Μόνωσης.

Περισσότερα
popup-image

Είμαστε 1 από τις 23

πιστοποιημένες εταιρείες μονώσεων.

Περισσότερα

Πιστοποιημένη Μόνωση

Πατήστε στις εικόνες και δείτε τις πιστοποίησεις μας.

certification
certification
certification

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies

Χρησιμοποιούμε cookies για να έχετε μια προσωποποιημένη εμπειρία, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών social media και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Επιπλέον, μοιραζόμαστε πληροφορίες για τον τρόπο που χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας με συνεργάτες social media, διαφήμισης και αναλύσεων.