210 244 0600

Μονώσεις τοίχων

Εσωτερική Θερμομόνωση

Μονώσεις - Μονώσεις τοίχων

popup-image

Η εσωτερική θερμομόνωση των τοίχων είναι η τοποθέτηση θερμομόνωσης στο εσωτερικό μέρος όλων των κατακόρυφων εσωτερικών τοίχων, δοκαριών, κολώνων, καθώς και την οροφή του κτιρίου. Η επιλογή της εσωτερικής θερμομόνωσης γίνεται συνήθως εάν δεν είναι εφικτή η εξωτερική θερμομόνωση της επιφάνειας, κυρίως για λόγους προσβασιμότητας.

Η εσωτερική θερμομόνωση μπορεί να τοποθετηθεί μόνο στις προβληματικές επιφάνειες, π.χ. στον βορινό τοίχο του σπιτιού, μειώνοντας έτσι το κατασκευαστικό κόστος στο ελάχιστο.

Τρόποι εφαρμογής
 • Σε πρώτο στάδιο, τοποθετείται κατάλληλος μεταλλικός σκελετός στην υπό κατασκευή επιφάνεια με μεταλλικά στηρίγματα.

 • Στην συνέχεια, ακολουθεί η τοποθέτηση ορυκτοβάμβακα ή πετροβάμβακα, πάχους 5 εκ. στο εσωτερικό του μεταλλικού σκελετού για να επιτύχουμε την θερμομόνωση του τοίχου.

 • Έπειτα επενδύουμε όλο το μήκος και πλάτος της κατασκευής με ανθυγρή γυψοσανίδα της Knauf, πάχους 1.2 εκ.

 • Τέλος γίνεται η αρμολόγηση των γυψοσανίδων. Επικολλάται αυτοκόλλητη δικτυωτή υαλοταινία αρμού και ακολουθεί το στοκάρισμα. 

Προαιρετικά:
 • Σε περιπτώσεις που τοποθετείται εσωτερική θερμομόνωση κάτω από την πλάκα (δηλαδή στο ταβάνι) του τελευταίου ορόφου,  προτείνεται πετροβάμβακας με φράγμα υδρατμών (φύλλο αλουμινίου) στην κάτω επιφάνειά του.

 • Σε οροφές προτείνεται προαιρετικά η τοποθέτηση πυράντοχης γυψοσανίδας, βάση εθνικού προτύπου.

 • Είναι δυνατή, για την ενίσχυση της ηχομόνωσης, η τοποθέτηση του μεταλλικού σκελετού πάνω σε παρεμβύσματα, καθώς και η τοποθέτηση βισκοελαστικής μεμβράνης σε συνδυασμό με δεύτερη γυψοσανίδα.

Σχετικά αρχεία
Knauf - Classic 035.pdf Ανθυγρή Γυψοσανίδα Knauf.pdf

Η Εσωτερική Θερμομόνωση έχει τα εξής πλεονεκτήματα:

 • Με την εφαρμογή της εσωτερικής θερμομόνωσης τα θερμομονωτικά αποτελέσματα είναι άμεσα, καθώς η θερμομόνωση βρίσκεται πριν από τα δομικά στοιχεία του τοίχου, με αποτέλεσμα το κτίριο εσωτερικά να θερμαίνεται γρηγορότερα το χειμώνα και να ψύχεται πιο εύκολα το καλοκαίρι.

 • Το θερμομονωτικό υλικό δεν είναι εκτεθειμένο στο περιβάλλον και τις καιρικές μεταβολές, γι' αυτό και δεν απαιτείται και ιδιαίτερη προστασία του.

 • Επειδή όλες οι εργασίες στην εσωτερική θερμομόνωση γίνονται στο εσωτερικό του κτιρίου, μπορούν να πραγματοποιηθούν οποτεδήποτε μέσα στον χρόνο, ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες.

 • Δεν αλλάζει η οπτική εικόνα του κτιρίου καθώς δεν πραγματοποιείται καμία εργασία στην εξωτερική πλευρά των τοίχων.

 • Δεν έχει ημερομηνία λήξης, καθώς η μόνωση βρίσκεται στο εσωτερικό του κτιρίου.

 • Εκτός από την παροχή της απαιτούμενης θερμομόνωσης, τα μονωτικά υλικά (ορυκτοβάμβακας & γυψοσανίδα) προσφέρουν και ακουστική μόνωση.

 • Είναι οικονομική και το κόστος κατασκευής αποσβένεται μέσα σε πέντε έτη.

Αξιολογήσεις για τις Μονώσεις Τοίχων μας

5.0
33 Αξιολογήσεις
Εμπειρία και εξυπηρέτηση...
Έγινε μόνωση στο πατρικό μου σπίτι, την άνοιξη από την εταιρεία Γκούμας. Το αποτέλεσμα είναι υπέρ του δέοντος εκπληκτικό. Άλλαξε η συμπεριφορά του σπιτιού τελείως. Άψογη συνεργασία με την εταιρεία. Εμπειρία και εξυπηρέτηση από τους ανθρώπους της, και ότι συμφωνήθηκε πραγματοποιήθηκε. Ο επαγγελματισμός και η ευγένεια χαρακτηρίζει την εταιρεία του κυρίου Γιάννη Γκούμα.
Κατσούλης Μάριος
07 Ιουλ 2021
Άφησαν το χώρο καθαρό...
Έχοντας εξαιρετικά κακίες εμπειρίες από παλιότερους <<τεχνίτες>> αποφάσισα να αναζητήσω εταιρία μέσω συστάσεων και με αναζήτηση στο διαδίκτυο για τη στεγανοποίηση της οικείας των γονιών μου.Μου πρότειναν τις μονώσεις Γκούμας και με κέρδισε ξεκάθαρα η αναλυτική τους παρουσίαση στο site και η εγγύηση που παρέχουν για τα έργα τους.Έπειτα από επικοινωνία έλαβα αναλυτική προσφορά και χρονοδιάγραμμα υλοποίηση.Είμαι εξαιρετικά ευχαριστημένος από τη δουλειά τους η οποία έγινε ακριβώς στο κόστος που είχαμε συμφωνήσει και ο επαγγελματισμός τους έκανε τη μητέρα μου να μην πιστεύει στα μάτια της.Ενδεικτικά αναφέρω πως πέρα από το άψογο αποτέλεσμα, άφησαν το χώρο καθαρό και ολοκλήρωσαν τις εργασίες νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα.Τους συστήνω ανεπιφύλακτα και τους ευχαριστώ για την άψογη συνεργασία.
Χριστόπουλος Κωνσταντίνος
21 Νοε 2020
Η δουλειά τους είναι εξαιρετική...
Συνεργαστήκαμε με τον κ. Γκούμα τον Μάϊο του 2019 για την μόνωση της ταράτσας καθώς και σε εσωτερική θερμομόνωση οροφής διαμερίσματος στα πλαίσια του "εξοικονομώ κατ' οίκων". Η συνεργασία μας ήταν άψογη από κάθε άποψη και ο κ. Γκούμας όπως και το συνεργείο του είναι άψογοι επαγγελματίες και τους ευχαριστώ πολύ όλους τους. Η δουλειά τους είναι εξαιρετική και τους συνιστώ ανεπιφύλακτα σε κάθε είδος μόνωσης. 
Ειρήνη Καρανίκα
12 Νοε 2020
Γρήγορη εξυπηρέτηση...
Eγκυρος, με γρήγορη εξυπηρέτηση και φιλική συνεννόηση. Ελπίζω να διατηρήσει την φερεγγυότητά του.
Νίκος Μπουρσινός
14 Νοε 2018

Ίσως οι μοναδικοί

που δίνουμε αληθινή εγγύηση για τις μονώσεις που κατασκευάζουμε.

Περισσότερα

Είμαστε 1 από τα 100

μέλη του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εταιρειών Μόνωσης.

Περισσότερα
popup-image

Είμαστε 1 από τις 23

πιστοποιημένες εταιρείες μονώσεων.

Περισσότερα

Πιστοποιημένη Μόνωση

Πατήστε στις εικόνες και δείτε τις πιστοποίησεις μας.

certification
certification
certification