Συχνές ερωτήσεις

Έχετε ερωτήσεις, έχουμε τις απαντήσεις!

Πώς να επιλέξω το κατάλληλο συνεργείο για την μόνωση του σπιτιού μου;

 • Επιλέξτε εταιρεία με επαγγελματική έδρα κι εγκαταστάσεις.
 • Ζητήστε από την εταιρεία μια πρόσφατη εικόνα της  επιχείρησης από το Taxis Net. Έτσι θα μάθετε με ποιο επάγγελμα ακριβώς ασχολείται η εταιρεία και από πότε.
 • Ζητήστε να δείτε την πιστοποίηση της εταιρείας από τον Ε.ΣΥ.Δ. και εργασίες μονώσεων που έχουν εκτελεστεί προ τριετίας.
 • Ζητήστε τα τεχνικά φυλλάδια των μονωτικών υλικών που θα χρησιμοποιηθούν στην μόνωσή σας, ώστε να μπορείτε να τα ελέγξετε και να συγκρίνετε επιλέγοντας την καλύτερη ποιότητα.  
 • Προσεγγίστε 2-3 εταιρείες μονώσεων, ζητήστε οικονομοτεχνική μελέτη και ελέγξτε την με προσοχή.
 • Ελέγξτε αν υπάρχει παρουσία της εταιρείας στο διαδίκτυο.
 • Μην πάρετε την απόφασή σας με γνώμονα τη φθηνότερη τιμή. Αυτό είναι το ατυχέστερο λάθος που θα μπορούσατε να κάνετε, αλλά και το συνηθέστερο λάθος όλων.

Ποια εποχή είναι η καταλληλότερη για την μόνωση του σπιτιού μου;

Εργασίες μόνωσης μπορούν να πραγματοποιηθούν, με απόλυτη ασφάλεια, σε όλη την διάρκεια του έτους. Θα πρέπει όμως να αποφεύγονται οι ακραίες κλιματικές συνθήκες τόσο το καλοκαίρι όσο και το χειμώνα και να επιλέγονται μη βροχερές ημέρες. Οι ιδανικές θερμοκρασίες εφαρμογής είναι από 5°C έως 35°C. Σε κάθε περίπτωση ο υπεύθυνος του συνεργείου θα πρέπει να επιλέγει τον κατάλληλο χρόνο και τα κατάλληλα για την εποχή υλικά, ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Όταν εμφανίζεται κάποιο πρόβλημα μόνωσης, δεν πρέπει να αφήνουμε τον χρόνο να περνάει. Όταν αντιμετωπιστεί έγκαιρα, η επισκευή  είναι οικονομικότερη και το σημαντικότερο, το κτίριο παύει να καταπονείται. Όσο περισσότερο μένουμε με το πρόβλημα, τόσο πιο δύσκολο και δαπανηρό είναι να λυθεί.

Ποια τα οφέλη της θερμομόνωσης;

Οι ενέργειες στις οποίες προβαίνουμε ώστε να θωρακίσουμε ένα κτίριο έναντι των απωλειών σε κρύο και ζέστη, έχουν πρωταρχικό στόχο να παρέχουν σε όσους διαμένουν σε αυτό  ιδανικές συνθήκες διαβίωσης, δηλαδή:

 • την αποφυγή ανάπτυξης μούχλας, μυκήτων και άλλων προβλημάτων που σχετίζονται με την ποιότητα του αέρα που εισπνέουμε.
 • τη διατήρηση της επιθυμητής θερμοκρασίας του κτιρίου για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μετά την διακοπή της θέρμανσης ή του κλιματισμού.  
 • την εξοικονόμηση ενέργειας, η οποία θα ισοσταθμίσει την επένδυση σας μέσα στα πρώτα 5 έτη, καθώς οι θερμικές απώλειες σε μια συμβατική κατασκευή χωρίς θερμομόνωση μπορούν να φτάσουν και το 65% για τους χώρους του τελευταίου ορόφου.

Ποιο θερμομονωτικό υλικό προσφέρει την καλύτερη θερμoνωτική προστασία;

Τα έξι πιο εμπορικά θερμομονωτικά υλικά στην Ελλάδα είναι:

 • η διογκωμένη πολυστερίνη (φελιζόλ)
 • η γραφιτούχα διογκωμένη πολυστερίνη (neopor)
 • η εξηλασμένη πολυστερίνη (dow)
 • η γραφιτούχα εξηλασμένη πολυστερίνη (x energy)
 • ο πετροβάμβακας (geolan)
 • ο ορυκτοβάμβακας.

Όλα αυτά τα υλικά έχουν παρόμοια θερμομονωτική αξία, ξεχωρίζοντας το Neopor και το X Energy που υπερτερούν έναντι των υπολοίπων.  Ξεχωρίζουμε ποια μονωτικά υλικά προσφέρουν μεγαλύτερη θερμική προστασία, από τον συντελεστή θερμικής αγωγιμότητας (λ). Συμβουλευτικά, όσο πιο χαμηλό είναι το λ τόσο καλύτερο είναι το θερμομονωτικό υλικό.

Όμως για να μπορέσουμε να αξιολογήσουμε αντικειμενικά την θερμομονωτική αξία ενός υλικού θα πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας και το πάχος του, το οποίο παίζει σημαντικό ρόλο σε μια καλή θερμομόνωση, αφού συνδέεται άμεσα με αυτήν.

Ποιο θερμομονωτικό υλικό να επιλέξω για την μόνωση του σπιτιού μου;

Ενδεικτικά η εταιρεία μας προτείνει:

 • Για την συμβατική μόνωση ταράτσας: γραφιτούχα διογκωμένη πολυστερίνη (Neopor)
 • Για την εξωτερική θερμομόνωση: γραφιτούχα διογκωμένη πολυστερίνη (Neopor)  
 • Για την ανεστραμμένη μόνωση : εξηλασμένη πολυστερίνη (Dow ή X Energy)
 • Για εσωτερική θερμομόνωση:   - ορυκτοβάμβακα της Knauf 
                                                       - σύστημα In Thermo της Knauf
  (ανθυγρή γυψοσανίδα με επικολλημένη γραφιτούχα πολυστερίνη Neopor)

  Σημαντικά κριτήρια επιλογής θερμομονωτικού υλικού είναι:

  • η θερμική αγωγιμότητα (λ)
  • η μηχανική αντοχή
  • η πιθανή ευπάθεια του σε επαφή με νερό (υδατοαπορροφητικότητα)
  • η διαπνοή
  • η ευχρηστία κατά την εφαρμογή
  • η απορρόφηση των εξωτερικών θορύβων.

Γιατί στα περισσότερα έργα σας προτιμάται η γραφιτούχα πολυστερίνη (Neopor);

 • Έχει τον καλύτερο συντελεστή θερμικής αγωγίμοτητας (λ=0,030-0,031).
 • Η θερμική αγωγιμότητα (λ) του Neopor δεν μεταβάλλεται στο χρόνο (ΕΛΟΤ 13163 – παρ.: 4.2.7.3).
 • Τα προϊόντα της διογκωμένης πολυστερίνης (μεταξύ των οποίων είναι και το Neopor) είναι τα πλέον ενδεδειγμένα μονωτικά υλικά για εφαρμογές εξωτερικής θερμομόνωσης με βάση την διεθνή πρακτική και εμπειρία με μερίδιο αγοράς στην Ευρώπη 85%.
 • Επιτρέπει τη διαπνοή του κτιρίου, με αποτέλεσμα την καλύτερη φυσική  του λειτουργία. 
 • Έχει την ίδια (σχεδόν μηδενική) υδατοαπορροφητικότητα με την εξηλασμένη πολυστερίνη (Dow).
 • Το Neopor έχει εξαιρετικές μηχανικές ιδιότητες, γεγονός που το καθιστά ιδανική επιλογή ως υλικό για θερμομόνωση δώματος, στέγης και τοίχων, για υπόστρωμα (σε δάπεδα,πεζοδρόμια και για γενική χρήση), ως υλικό σε εφαρμογές μόνωσης (θερμομόνωσης, υγρομόνωσης) με μεγάλη καταπόνηση.
 • Με την ευέλικτη διαδικασία παραγωγής του, οι μηχανικές ιδιότητες του Neopor μπορούν να προσαρμοστούν σχεδόν σε κάθε εφαρμογή.

Είναι καλύτερα να τοποθετηθεί η θερμομόνωση στο δώμα και στους τοίχους του κτιρίου μου, εσωτερικά ή εξωτερικά;

Στις περισσότερες περιπτώσεις προτείνεται η εξωτερική θερμομόνωση, γιατί εκμεταλλευόμαστε την θερμοπερατότητα των εσωτερικών δομικών στοιχείων του κτιρίου, με αποτέλεσμα τη διατήρηση της επιθυμητής θερμοκρασίας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, μετά την διακοπή της θέρμανσης ή του κλιματισμού. Επίσης, αποφεύγονται οι θερμογέφυρες που ευθύνονται για πολλές θερμικές απώλειες του χώρου, ενώ οι εξωτερικές επιφάνειες των τοίχων αδιαβροχοποιούνται και προστατεύονται από τις συστολές και τις διαστολές.

Αν όμως δεν είναι δυνατόν να εφαρμοστεί εξωτερική θερμομόνωση για λόγους έλλειψης προσβασιμότητας, αντιδικιών, αρχιτεκτονικών περιορισμών  κ.ά., εφαρμόζεται η θερμομόνωση στην εσωτερική πλευρά των τοίχων. Η εσωτερική θερμομόνωση με τα κατάλληλα μονωτικά υλικά μπορεί να εξασφαλίσει τη θερμική επάρκεια των ενοίκων και ταυτόχρονα να βοηθήσει ώστε να απαλειφθούν προβλήματα από την έλλειψη θερμομόνωσης, όπως υγρασίες, μούχλες, μαυρίλες, δυσάρεστες οσμές κ.ά. Με την εφαρμογή της εσωτερικής θερμομόνωσης τα θερμομονωτικά αποτελέσματα είναι άμεσα, καθώς η θερμομόνωση βρίσκεται πριν από τα δομικά στοιχεία. Άρα,  το κτίριο θερμαίνεται γρηγορότερα το χειμώνα και ψύχεται πιο εύκολα το καλοκαίρι.

Επειδή όλες οι εργασίες της εσωτερικής θερμομόνωσης γίνονται στο εσωτερικό του κτιρίου, μπορεί να πραγματοποιηθεί οποτεδήποτε μέσα στον χρόνο, ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες.

Ποιο σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης (θερμοπρόσοψης) να επιλέξω;

Πρέπει να επιλεγεί οπωσδήποτε πιστοποιημένο σύστημα, δηλαδή πρέπει να διαθέτει CE - ETA  (Ευρωπαϊκή Τεχνική Αξιολόγηση)  κατά ETAG 004  (Ευρωπαϊκή Τεχνική Έγκριση για συστήματα θερμομόνωσης όψεων) και τα υλικά που περιλαμβάνει, να θεωρούνται εύχρηστα από το συνεργείο που έχετε επιλέξει.

Αν έχετε αμφιβολίες για την καταλληλότητα του συνεργείου σας μπορείτε να επιλέξετε συστήματα, που οι εταιρείες παραγωγής τους δίνουν, υπό προϋποθέσεις, κατασκευαστική εγγύηση. Τέτοια συστήματα είναι το Kelyfos, το Thermosystem κ.ά.

Να προτιμήσω την κλασική συμβατική μόνωση ταράτσας ή την ανεστραμμένη;

Να προτιμήσετε την κλασική συμβατική μόνωση γιατί είναι η μόνη που θα σας προσφέρει τα μέγιστα θερμομονωτικά αποτελέσματα, έχει πολύ χαμηλό βάρος (35 kg/m2) και εξαιρετικά χαμηλό κόστος.

Πολλές εταιρείες διαφημίζουν ψυχρά και θερμομονωτικά χρώματα. Είναι αποτελεσματικά;

Τα ψυχρά χρώματα μπορούν να βοηθήσουν, εν μέρει, στην ανάκλαση της θερμότητας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Χρησιμοποιούνται μόνο επικουρικά και πάντα σε συνδυασμό με τα παραδοσιακά θερμομονωτικά υλικά, όπως είναι η διογκωμένη πολυστερίνη (φελιζόλ), η γραφιτούχα πολυστερίνη (Neopor), η εξηλασμένη πολυστερίνη (dow), ο πετροβάμβακας κ.ά.

Δυστυχώς, πολλές εταιρείες εκμεταλλευόμενες την οικονομική κρίση, προτείνουν διάφορες ανακλαστικές μεμβράνες, χρώματα, σοβάδες και πρόσμικτα, ως  μια φθηνή λύση θερμομόνωσης. Επικαλούνται μάλιστα διάφορες τεχνολογίες όπως είναι αυτή της νανοτεχνολογίας και προσδίδουν στα προϊόντα αυτά «μαγικές» ιδιότητες, με μοναδικό σκοπό το πρόσκαιρο κέρδος.

Το Υπουργείο ΠΑΠΕ (Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος κι Ενέργειας) αντέδρασε, έπειτα από επανειλημμένες καταγγελίες και με την από 09.03.2015 απόφασή του γνωμοδοτεί ότι τα αναφερόμενα προϊόντα «δεν υπάγονται στα θερμομονωτικά προϊόντα». Επιπλέον καλεί την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή να επιβάλλει τις προβλεπόμενες από την νομοθεσία κυρώσεις.

Εφίσταται η προσοχή των καταναλωτών στο να αποφεύγουν την προμήθεια και εφαρμογή προϊόντων που έχουν αποκλειστικό στόχο την εξαπάτησή τους. Οι εξαπατηθέντες καταναλωτές μπορούν να απευθύνονται στην Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή για την διεκδίκηση τυχόν αποζημιώσεων.

Τηλέφωνα καταγγελιών της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή: 1520

Δεν έχω στεγανοποίησει την ταράτσα μου αλλά, προς το παρόν, δεν αντιμετωπίζω προβλήματα. Θεωρείται απαραίτητη η στεγάνωσή της;

Τα δώματα είναι τα στοιχεία του εξωτερικού κελύφους που δέχονται τις εντονότερες επιδράσεις του περιβάλλοντος. Αποκολλήσεις υλικών, φουσκώματα στις στρώσεις, πρόωρη γήρανση των δομικών υλικών, τραυματισμός του οπλισμού είναι μερικές μόνο από τις φθορές που υφίστανται, λόγω έλλειψης προστασίας.

Μην περιμένετε λοιπόν να εμφανιστούν πρώτα τα προβλήματα για να προχωρήσετε σε εργασίες στεγανοποίησης, γιατί τότε το κόστος αποκατάστασης των φθορών του κτιρίου μπορεί να είναι απρόσιτο και ασύμφορο.

Στην ταράτσα μου ή στο μπαλκόνι μου θα τοποθετηθούν πλακάκια. Είναι απαραίτητες οι εργασίες στεγανοποίησης πριν τη τοποθέτησή τους;

Τα πλακάκια δεν αποτελούν λύση στεγανοποίησης, γιατί όλοι σχεδόν οι τύποι αρμόστοκου που χρησιμοποιούνται για την αρμολόγηση των πλακιδίων είναι υδατοπερατοί και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην απαίτηση για υγρομόνωση.

Επιπλέον, οποιαδήποτε ρωγμή, ακόμη και τριχοειδή, προκύψει στα πλακίδια ή στους αρμούς τους, από τις συνεχόμενες συστολοδιαστολές της επιφάνειας, αποτελεί σημείο εισροής υδάτων.

Όταν σε μια ταράτσα έχουν τοποθετηθεί πλακάκια, χωρίς να έχει προηγηθεί καμία στεγανοποίηση, είναι θέμα χρόνου στην πλειοψηφία των περιπτώσεων να παρουσιαστεί υγρασία.

Όταν παρουσιαστεί υγρασία οι λύσεις είναι δύο:

 • Στεγανοποίηση των πλακιδίων με ασφαλτόπανα, υπό την προϋπόθεση να μην είναι κουφωμένα.
 • Αποξήλωση των παλαιών πλακιδίων και της τσιμεντοκονίας, στεγανοποίηση με ασφαλτόπανα, της παρθένας πλάκας, κατασκευή εκ νέου τσιμεντοκονίας, στεγανοποίηση αυτής με τσιμεντοειδές στεγανωτικό κονίαμα δύο συστατικών και συγκόλληση πλακιδίων με εύκαμπτη κόλλα τύπου C2-TE-S1.

Ποιο στεγανωτικό υλικό να επιλέξω για την στεγανοποίηση της ταράτσας μου;

Τα ασφαλτόπανα, εφόσον πληρούν τις προδιαγραφές, δηλαδή έχουν βάρος 6 Kg/m2, είναι ελαστομερή με ελαστικότητα στους -20οC, διαθέτουν spunbond  πολυεστέρα 180 gr και επικάλυψη λευκής ορυκτής ψηφίδας (όπως είναι το Dien Energy++), είναι τα πλέον κατάλληλα στεγανωτικά υλικά για  τις στεγανωτικές εργασίες.

Οι πολυουρεθανικές βαφές, όπως είναι το Hyperdesmo, είναι επίσης αξιόπιστες. Υπάρχουν, όμως, προϋποθέσεις για την ορθή εφαρμογή τους. Συγκεκριμένα:

 • Κατάλληλες επιφάνειες είναι η παρθένα πλάκα, το γαρμπιλομπετόν, τα βιομηχανικά δάπεδα και γενικότερα ιδιαίτερα ανθεκτικά υποστρώματα που δεν έχουν κλίσεις μεγαλύτερες από 2%. Το Hyperdesmo δεν εφαρμόζεται πάνω σε ελαφροσκυροδέματα,  όπως είναι το αφρομπετόν, το  περλομπετόν, η ελαφρόπετρα κ.ά. Επιπλέον, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος αστοχίας, όταν η εφαρμογή γίνεται πάνω σε πλακάκια, λόγω της ενδεχόμενης εγκλωβισμένης υγρασίας στο κάτω μέρος των πλακιδίων.
 • Οι επιφάνειες που παρουσιάζουν ανωμαλίες θα πρέπει να εξομαλυνθούν με μηχανές λείανσης μπετού (π.χ. μηχανή μωσαϊκού). Αν το υπόστρωμα δεν είναι λείο και διαστρώσουμε επαλειφόμενο υλικό, τότε αυτό θα κυλίσει προς τα χαμηλότερα σημεία και αφήσει ένα απλό φιλμ υλικού στα υψηλότερα τμήματα. Συχνά λοιπόν το μεγάλο κόστος προετοιμασίας της επιφάνειας, δεν επιτρέπει την εφαρμογή του Hyperdesmo.
 • Σε πολλές περιπτώσεις απαιτείται να τοποθετηθεί ως επίχρισμα στο Hyperdesmo, πολυουρεθανικό αλειφατικό βερνίκι, ώστε να αυξηθεί η αντοχή του στεγανωτικού συστήματος στην ηλιακή ακτινοβολία και τους οργανικούς ρύπους (π.χ. οικοδομή κοντά σε θάλασσα), ανεβάζοντας, όμως,  έτσι το κόστος εφαρμογής.

Η στεγανοποίηση με στεγανωτικά ακρυλικής βάσης  θα πρέπει να αποφεύγεται, λόγω της χαμηλής αντοχής αυτών υλικών.

Είναι απαραίτητος ο οπλισμός στο Hyperdesmo;

Απαιτείται πάντα οπλισμός στα ευπαθή σημεία της ταράτσας όπως είναι σωλήνες που διαπερνούν το σκυρόδεμα, κάγκελα, βάσεις από ηλιακούς και δεξαμενές, υδρορροές κ.ά. Έχουμε εντοπίσει δεκάδες τέτοια σημεία, που αν δεν προσεχθούν, θα οδηγήσουν σε αποτυχία της στεγανωτικής στρώσης.

Είναι απαραίτητος ο  ολικός οπλισμός σε υποστρώματα με πολλές και πυκνές ρωγμές, σε επιφάνειες που υπόκεινται έντονες συστολές διαστολές, σε επιφάνειες ταλαιπωρημένες, σε επιστρώσεις χωρίς τους αναγκαίους αρμούς διαστολής  κ.ά.

Είναι αναγκαία η χρήση διπλού ασφαλτόπανου για την σωστή στεγανοποίηση της ταράτσας μου;

Όχι δεν είναι αναγκαία. Εάν όμως επιθυμούμε στεγανοποίηση με διάρκεια ζωής 30 με 35 έτη είναι η μόνη λύση.

Να προτιμήσω ασφαλτόπανα με άνω όψη ψηφίδας ή με φύλλο αλουμινίου;

Η άποψή μας είναι να προτιμήσετε ασφαλτόπανα με ψηφίδα.

Τα ασφαλτόπανα αλουμινίου αποτελούν απόλυτο φράγμα υδρατμών. Για την σωστή τοποθέτησή τους θα πρέπει να προηγηθεί πρώτα στρώση διάχυσης υδρατμών, δηλαδή διάτρητο ασφαλτόπανο, σε συνδυασμό με εξατμιστήρες, αλλιώς θα υπάρχουν φουσκώματα και αποκολλήσεις.  

Έχω παλιά στεγανοποίηση με ασφαλτόπανα. Μπορεί να επιδιορθωθεί και να συντηρηθεί η στεγανωτική μου στρώση;

Θα πρέπει, πρώτα από όλα, να αξιολογηθεί σε τι κατάσταση είναι τα ασφαλτόπανα. Αν έχουμε μεγάλες αποκολλήσεις, είναι ρηγματωμένα, είναι καμένα και γενικότερα αν έχει παρέλθει ο χρόνος ζωής τους, δεν αξίζει να ξοδέψουμε χρήματα άδικα. Οποιαδήποτε προσπάθεια επιδιόρθωσης ή συντήρησης θα αποτύχει. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να γίνει αποξήλωση της παλαιάς ασφαλτικής στρώσης και να τοποθετηθεί καινούρια.

Αν, όμως, τα ασφαλτόπανα είναι σε καλή κατάσταση, ένα έμπειρο συνεργείο, με μικρό κόστος, μπορεί εύκολα να τα επιδιορθώσει και να τα συντηρήσει. Χρησιμοποιούνται ασφαλτικές, ακρυλικές και ασφαλτοπολυουρεθανικές μαστίχες, καθώς και τεμάχια ασφαλτόπανου για την ενίσχυση όλων των ευπαθών σημείων. Πολλές φορές πραγματοποιείται και συνολική επικάλυψη του ασφαλτόπανου με ακρυλική στεγανωτική βαφή για την επιπλέον προστασία της στεγανωτικής στρώσης.

Μπορώ να εφαρμόσω μόνος μου Hyperdesmo ή ασφαλτόπανα;

Μια στεγανοποίηση, με όποιο υλικό κι αν επιλεχθεί, δεν είναι εύκολη υπόθεση. Αν αποφασίσετε να εφαρμόσετε μόνοι σας κάποιο στεγανωτικό υλικό ταρατσών, αναλαμβάνετε το ρίσκο να αποτύχει πλήρως η στεγανοποίηση (άρα να χάσετε τα χρήματα που ξοδέψατε για την αγορά των υλικών και εν συνεχεία ενδεχομένως να ξοδέψετε περισσότερα χρήματα για την αποξήλωση της αποτυχημένης στεγανωτικής στρώσης)  ή στην καλύτερη περίπτωση η στεγανωτική στρώση να μην έχει τις αντοχές και τον χρόνο ζωής που ορίζει ο κατασκευαστής της.

Τα υλικά είναι επαγγελματικά και απευθύνονται μόνο σε έμπειρα και εξειδικευμένα συνεργεία και εταιρείες, σαν την δική μας, με επαγγελματικα εργαλεία και εξοπλισμό, που εξαιρετικά σπάνια έχουν ιδιώτες.  

Με τι υλικό πρέπει να δοθούν οι ρύσεις στην ταράτσα μου;

Με ινοπλισμένο αφρομπετόν ή με γαρμπιλομπετόν 20-25. Απαγορεύονται ελαφροσκυροδέματα με πρόσμικτα περλίτη και ελαφρόπετρα, λόγω της ιδιότητάς τους να συγκρατούν νερό.

Η εταιρεία μας, στις περισσότερες περιπτώσεις, προτείνει αφρομπετόν, γιατί τα ελληνικά κτίρια δεν έχουν χτιστεί με προδιαγραφές και τα δώματα δεν αντέχουν στατικά να δοθούν κλίσεις με γαρμπιλομπετόν, άρα με βάρη 200 Kg/m2. Το βάρος του αφρομπετού, είναι περίπου 35 Kg/m2.

Επιπλέον, το αφρομπετόν μέσου πάχους 10 εκ. ισοδυναμεί με θερμομονωτικές πλάκες 3 εκ., δηλαδή έχει συντελεστή θερμικής αγωγιμότητας λ=0,11 W(m.K).

Σύνθεση κονιάματος: 300 kg τσιμέντο ανά κυβικό, ίνες πολυπροπυλενίου, αφρογόνο και νερό.

Έχω αποφασίσει να προχωρήσω στην μόνωση του σπιτιού μου, αλλά δεν έχω αρκετά χρήματα. Πως μπορώ να χρηματοδοτηθώ;

Η εταιρεία μας, με την χρήση της πιστωτικής σας κάρτας, μπορεί να σας κάνει έως και τρεις άτοκες δόσεις σε οποιαδήποτε εργασία μόνωσης επιλέξετε.

Επιπροσθέτως,  κατά καιρούς τρέχουν προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης κατοικιών που επιχορηγεί η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως είναι το Εξοικονομώ κατ’ οίκον. Εάν ενδιαφέρεστε για ένα σύνολο εργασιών (θερμομόνωση, αλλαγή καυστήρα, αλλαγή αλουμινίων, αλλαγή θερμοσίφωνα, τέντες κ.ά.) και όχι μεμονωμένα για μία μόνωση, τότε ελέγξτε αν έχετε την δυνατότητα να υπαχθείτε σε κάποιο από αυτά τα προγράμματα.