210 244 0600

Στεγανοποίηση ταράτσας

Στεγανοποίηση ταράτσας με ασφαλτόπανα

Μονώσεις - Μονώσεις ταρατσών

popup-image

Η μόνωση ταρατσών με ασφαλτόπανα, συνδυάζει την οικονομία με την επάρκεια και την αξιοπιστία. Τα ασφαλτόπανα διατίθενται και εφαρμόζονται ευρέως, σε λογικές τιμές και η στεγανοποίηση που παρέχουν είναι αξιόπιστη και διατηρεί τη λειτουργικότητά της για πολλά χρόνια (έως 25 χρόνια).

Τρόποι εφαρμογής
 • Επιμελής καθαρισμός όλης της επιφάνειας, επέμβαση σε προβληματικά σημεία με τοπικές επισκευές και ξήλωμα διαφόρων σαθρών κονιαμάτων ή παλαιών στεγανωτικών.

 • Επάλειψη με ασφαλτικό βερνίκι Primer (Ασφαλτόκολλα) σε όλο το μήκος και πλάτος της επιφάνειας .Το συγκεκριμένο βερνίκι αυξάνει στο μέγιστο την πρόσφυση της ασφαλτικής μεμβράνης στο υπόστρωμα και συντελεί στην αποφυγή της αποκόλλησης της μεμβράνης από την περιφέρεια.

 • Ακολουθεί η θερμή κόλληση του ασφαλτόπανου Dien Energy ++, ανώτατης ποιότητας, (SBS), βάρους 6 κιλών, με άνω επικάλυψη ορυκτής λευκής ψηφίδας, με ελαστικότητα στους -20 °C και οπλισμό spunbond πολυεστέρα 180 gr. Η θερμοσυγκόλληση του ασφαλτοπάνου στην ασταρωμένη επιφάνεια γίνεται με τη χρήση επαγγελματικού φλόγιστρου. Τα ασφαλτόπανα συγκολλούνται το ένα παράλληλα με το άλλο, με τρόπο που να εξασφαλίζεται η ανεμπόδιστη ροή του νερού. Η επικάλυψη των ασφαλτοπάνων μεταξύ τους είναι 10 εκατοστά κατά μήκος του ρολού και τουλάχιστον 15 εκατοστά στα άκρα του. Οι επικαλύψεις των ασφαλτοπάνων κατά τη συγκόλληση πιέζονται ελαφρά, έως ότου το τήγμα του υλικού να εμφανιστεί στο σημείο της ένωσης, γεγονός ενδεικτικό της στεγανής συγκόλλησης των ασφαλτοπάνων. Προεκτεινόμαστε 18 έως 20 εκατοστά επί του στηθαίου και κατά περίπτωση αγκαλιάζουμε όλο το στηθαίο. Τοποθετούμε ειδικά διαμορφωμένα τεμάχια ασφαλοπάνου σε ηλιακούς, δεξαμενές, αναμονές, υδρορροές, σωλήνες, καθώς και σε όλα τα ευαίσθητα σημεία.

 • Ενίσχυση της μόνωσης με εφαρμογή ελαστικού πολυουρεθανικού υλικού σφραγίσεως (Hyperdesmo PB1K), σε όσα σημεία διακόπτεται η συνέχεια των ασφαλτοπάνων (π.χ. αναμονές, κάγκελα, βάσεις από δεξαμενές ή θερμοσίφωνες κ.α.) και στα σημεία που οι άκρες των ασφαλτοπάνων συναντούν το στηθαίο ή τον τοίχο. Με αυτή τη διαδικασία εκμηδενίζονται οι πιθανότητες αστοχίας του ασφαλτοπάνου, παρ’ όλη την καταπόνηση που υφίστανται.

Προαιρετικά:
 • Βάσει του εθνικού προτύπου, για περαιτέρω ενίσχυση σε όλες τις μονώσεις ταρατσών, προτείνεται προαιρετικά και δεύτερη στρώση με ασφαλτόπανο, παράλληλα με την πρώτη και με μετατόπιση 50 εκ.

 • Όταν υπάρχει στηθαίο, τα άκρα των ασφαλτόπανων προτείνεται προαιρετικά να στερεώνονται στις κατακόρυφες επιφάνειες με λάμα αλουμινίου. Για τη στερέωσή τους γίνεται χρήση γαλβανισμένων καρφιών και ροδέλων.

 • Είναι δυνατή η τοποθέτηση πλακών, για την πλήρη βατότητα.

Σχετικά αρχεία
Dop_Dien Energy ++ PF 6 kg.pdf

Τα στάδια των εργασιών μας

Δείτε εικόνες από τα πιο πρόσφατα έργα μας.

Δείτε όλα τα έργα

Η μόνωση ταράτσας με ασφαλτόπανα έχει τα εξής πλεονεκτήματα:

 • Η στεγανοποίηση ταράτσας με ασφαλτόπανα προσφέρει 100% προστασία από τα όμβρια ύδατα.

 • Ακολουθεί πλήρως τις συστολές και διαστολές της μονωμένης επιφάνειας, διότι χρησιμοποιούνται ελαστομερή ασφαλτόπανα (SBS).

 • Τα ασφαλτόπανα έχουν τέλεια πρόσφυση σε όλα ανεξαιρέτως τα δομικά υλικά.

 • Είναι οικονομική και το κόστος κατασκευής αποσβένεται χάρη στη μακροβιότητα της.

 • Προσφέρει οικονομία στην κατανάλωση ενέργειας, επειδή λόγω έλλειψης υγρασίας, αυξάνεται η θερμομονωτική απόδοση των δομικών υλικών.

 • Μπορεί να εφαρμοστεί με ασφάλεια όλες τις εποχές του χρόνου.

Αξιολογήσεις για τις Στεγανοποιήσεις μας

5.0
68 Αξιολογήσεις
Θα σας ξαναπροτιμήσω...
Άψογη εξυπηρέτηση από την εταιρεία του κυρίου Γκούμα. Έκανα στεγανοποίηση της ταράτσας μου με ασφαλτόπανο στο Καπανδρίτι Αττικής και η δουλειά τους από την αρχή έως το τέλος ήταν άκρως επαγγελματική. Οι άνθρωποι ενδιαφέρθηκαν άμεσα για το πρόβλημα που αντιμετώπιζα έκαναν αυτοψία την επόμενη ημέρα που τους τηλεφώνησα μου είπαν ακριβώς τι πρέπει να γίνει στην ταράτσα μου και μετά από 4 μέρες ξεκίνησαν οι εργασίες από ένα ευγενέστατο συνεργείο που εκτός της τέλειας δουλειάς δεν άφησαν ούτε ένα πετραδάκι που να μη το μαζέψουν. Έπαθα σοκ με την καθαριότητα τους. Πρώτη φορά αξιολογώ επιχείρηση και η συγκεκριμένη αξίζει συγχαρητήρια σε όλους τους τομείς από τα υλικά που χρησιμοποιεί και τον οργανωμένο τρόπο που δουλεύουν τα συνεργεία της με την άριστη και συντονισμένη δουλειά τους. Σας ευχαριστώ πολύ κύριε Γκούμα και σίγουρα θα σας ξαναπροτιμήσω στις μελλοντικές εργασίες που θα κάνω στο σπίτι μου.
Γοργογιάννης Κωνσταντίνος
16 Φεβ 2022
Βελτιώσατε την ποιότητα ζωής μας...
Η εργασία που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία του κυρίου Γκούμα τον Ιούλιο ήταν θερμομόνωση ταράτσας σε πολυκατοικία δεκαετίας του 1970. Άψογοι επαγγελματίες. Ο κύριος Γκούμας ήταν ο μόνος που ήρθε με παρουσία μηχανικού, μέτρησε ακριβώς τις διαστάσεις και έστειλε εμπεριστατωμένη μελέτη σε πολύ καλή τιμή. Το σπίτι είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Ζεστό τώρα που έπιασαν τα κρύα και το καλοκαίρι δροσερό. Τα θέματα υγρασίας και μούχλας που υπήρχαν στο ταβάνι του σπιτιού εξαφανίστηκαν. Σας ευχαριστούμε πολύ που βελτιώσατε την ποιότητα ζωής μας.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΣ
29 Νοε 2021
Συστήνω ανεπιφύλακτα...
Ο κος Γκούμας ήταν σύσταση γνωστού. Το έργο ήταν η στεγανοποίηση ταράτσας πολυκατοικίας του 1955 στο κέντρο της Αθήνας. Οι δυσκολίες αρκετές και αντικειμενικές. Η επαφή ευγενής, ευχάριστη και επαγγελματική. Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης σύντομο και βάση των αναγκών της οικοδομής. Το συνεργείο επαγγελματικό, συνεπές και αθόρυβο. Η πληρωμή του έργου βάση της δυνατότητας των ενοίκων. Το αποτέλεσμα, μετά από ένα χρόνο ολοκλήρωσης του έργου απλά άψογο.Συστήνω ανεπιφύλακτα λοιπόν την Εταιρία Γκούμας Σύγχρονα Συστήματα Μονώσεων.
Φαρλόπουλος Σπύρος
15 Ιουλ 2021
Τον συστήνω ανεπιφύλακτα...
Έκανα θερμομόνωση και στεγανοποίηση της ταράτσας του σπιτιού μου τον Νοέμβριο του 2020. Μετά από τέτοιο χειμώνα με βροχές και χιόνια είδα μεγάλη διαφορά. Δεν έχω κανένα πρόβλημα μέχρι τώρα. Η συνεργασία μου με τον κ. Γκούμα ήταν πολύ καλή. Συνεπής, υπεύθυνος, το συνεργείο του ήταν άψογο στην δουλειά του και όλα γίνονταν με την επίβλεψη του ίδιου και της μηχανικού του. Τον συστήνω ανεπιφύλακτα.
Φίντζου Κωνσταντινιά
12 Απρ 2021

Ίσως οι μοναδικοί

που δίνουμε αληθινή εγγύηση για τις μονώσεις που κατασκευάζουμε.

Περισσότερα

Είμαστε 1 από τα 100

μέλη του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εταιρειών Μόνωσης.

Περισσότερα
popup-image

Είμαστε 1 από τις 23

πιστοποιημένες εταιρείες μονώσεων.

Περισσότερα

Πιστοποιημένη Μόνωση

Πατήστε στις εικόνες και δείτε τις πιστοποίησεις μας.

certification
certification
certification