210 244 0600
Blog

Blog

Κλίσεις με αφρομπετόν σε μόνωση ταράτσας

Πίσω στο Blog

Κλίσεις με αφρομπετόν σε μόνωση ταράτσας

Κλίσεις με αφρομπετόν σε μόνωση ταράτσας

Οι σωστές κλίσεις σε μία μόνωση ταράτσας διαμορφώνουν την συμπεριφορά ενός συστήματος θερμομόνωσης ή ενός συστήματος στεγανοποίησης. Τα λιμνάζοντα νερά επηρεάζουν την θερμομονωτική απόδοση των μονωτικών υλικών που είναι εκτεθειμένα και καταπονούν τα στεγανωτικά υλικά μειώνοντας τον χρόνο ζωής τους. Προτείνεται λοιπόν πριν την στεγανοποίηση, η διαμόρφωση κλίσεων με γαρμπιλομπετόν, για ελεύθερη και ταχύτερη απορροή του νερού προς τις υδρορροές.

Σε παλαιότερα υφιστάμενα κτήρια όμως, η δημιουργία στρώσης κλίσεων μπορεί να επιτευχθεί μόνο με ελαφριά
σκυροδέματα, καθώς η ανοχή των κτιρίων σε πρόσθετα βάρη, για την ανάγκη της μόνωσης, είναι σχεδόν μηδενική.

Το ελαφοσκυρόδεμα που συνιστάται για την κατασκευή κλίσεων σε μονώσεις ταρατσών, είναι το αφρομπετόν -αρκεί να κατασκευάζεται έτσι, ώστε να μας δίνει καλή θλιπτική αντοχή και καλή επιφανειακή συνοχή για την μετέπειτα σωστή συγκόλληση των ασφαλτοπάνων.

Αφρομπετόν

Η σύνθεση του αφρομπετού ξεκινά με την ανάμιξη των πρώτων υλών δηλαδή τσιμέντο, ίνες πολυπροπυλενίου και νερό. Αυτή η διαδικασία πραγματοποιείται σε όχημα μεταφοράς εντός του οποίου είναι εγκατεστημένη ειδική συσκευή ανάδευσης. Συγχρόνως σε ένα άλλο μηχάνημα, την αφρογεννήτρια, παράγεται αφρός από την ανάμιξη νερού και αφρογόνου υπό την πίεση αέρα.

Τέλος ο αφρός προστίθεται στην συσκευή ανάδευσης, που βρίσκεται μέσα στο όχημα, με αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό φυσαλίδων αέρα εντός της μάζας του τσιμέντου.

Το παρασκευασμένο πλέον αφρομπετόν  με την βοήθεια μια ειδικής αντλίας, εξωθείται μέσα σε εύκαμπτους  σωλήνες (σε χυλώδη μορφή) και μεταφέρεται στην επιφάνεια που θα κατασκευαστούν οι κλίσεις.

Η επιφάνεια που θα διαστρωθεί το αφρομπετόν θα πρέπει να είναι κατάλληλα προετοιμασμένη, δηλαδή θα πρέπει να έχει προηγηθεί καλός καθαρισμός όλης της επιφάνειας, ξήλωμα διαφόρων σαθρών κονιαμάτων, να έχουν μετακινηθεί όλα τα αχρείαστα αντικείμενα, να έχουν τοποθετηθεί σε ειδικές βάσεις οι θερμοσίφωνες και οι δεξαμενές, να έχει γίνει φράγμα υδρατμών, να έχει τοποθετηθεί το θερμομονωτικό υλικό αν είναι επιθυμητό, να έχουν τοποθετηθεί εξατμιστήρες μονώσεων, να έχουν τοποθετεί ράμματα κ.α.

Αφού διαστρωθεί το αφρομπετόν με κλίσεις τουλάχιστον 1,3%, αφήνεται να στεγνώσει και να πάρει τις τελικές μηχανικές αντοχές του. Μετά την ωρίμανσή του και αφού τριφτεί με flex τριβείο, δίνει μια εξαιρετικής σκληρότητας, λεία και βατή επιφάνεια. Τριχοειδείς ρηγµατώσεις που μπορεί να εμφανιστούν δεν κρίνονται επουσιώδης.

Με την διάστρωση αφρομπετόν έχουμε τα εξής πλεονεκτήματα στην μόνωση ταράτσας:

  • Το αφρομπετόν έχει πολύ μικρό βάρος, μόλις 35 Kg ανά τετραγωνικό μέτρο σε πάχος 10 εκατοστών.
  •  Μειώνει  στο  μέγιστο  τα  νεκρά  φορτία  της  οικοδομής, βελτιώνοντας έτσι  την  αντισεισμική  συμπεριφορά του κτιρίου.
  • Το αφρομπετόν έχει πολύ καλές θερμομονωτικές & ηχομονωτικές ιδιότητες, καθώς μέσα στις ομοιόμορφες και απειράριθμες κυψελίδες του εγκλωβίζει ακίνητο αέρα. 
  • Έχει μεγάλη αντοχή στο χρόνο.
  • Έχει πολύ μεγάλη αντοχή στη θερμότητα και είναι άκαυστο.
  • Δεν προσβάλλεται από υδρογονάνθρακες και παράσιτα.
Προδιαγραφές μόνωσης
Τι να αποφύγετε
Ξέρω τι μόνωση θέλω
Δώστε μου προσφορά

Ίσως οι μοναδικοί

που δίνουμε αληθινή εγγύηση για τις μονώσεις που κατασκευάζουμε.

Περισσότερα

Είμαστε 1 από τα 100

μέλη του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εταιρειών Μόνωσης.

Περισσότερα
popup-image

Είμαστε 1 από τις 23

πιστοποιημένες εταιρείες μονώσεων.

Περισσότερα

Πιστοποιημένη Μόνωση

Πατήστε στις εικόνες και δείτε τις πιστοποίησεις μας.

certification
certification
certification