210 244 0600
Blog

Blog

Τα πλεονεκτήματα της θερμοπρόσοψης

Πίσω στο Blog

Τα πλεονεκτήματα της θερμοπρόσοψης

Τα πλεονεκτήματα της θερμοπρόσοψης

Θερμοπρόσοψη ή εξωτερική θερμομόνωση λέγεται η θερμομόνωση των όψεων ενός κτιρίου. Είναι μία μόνωση, που δημιουργεί ένα προστατευτικό κέλυφος γύρω από το σπίτι σας και το προστατεύει από τις κλιματολογικές συνθήκες.

Στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο εφαρμόζονται με επιτυχία συστήματα θερμοπρόσοψης, εδώ και πενήντα χρόνια. Στην Ελλάδα οι κατασκευαστικές και οι τεχνικές εταιρείες καθυστέρησαν να ακολουθήσουν τον σύγχρονο τρόπο δόμησης και μόνο τα τελευταία χρόνια αναγνωρίστηκε η αξία της.

Πλέον αποτελεί κανόνα η τοποθέτηση της, σε νέες κατασκευές και θεωρείται ως η μόνη αξιόπιστη λύση θερμικής προστασίας, σε υφιστάμενα κτίρια με ελλιπή ή χωρίς καθόλου θερμομόνωση. Η θερμοπρόσοψη υπερτερεί έναντι του συμβατικού τρόπου θερμομόνωσης τοίχων (διπλή τουβλοδομή και ενδιάμεσα το θερμομονωτικό υλικό), αλλά και έναντι της εσωτερικής θερμομόνωσης (εσωτερικά στους τοίχους θερμομονωτικό υλικό και γυψοσανίδα).

Τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα της θερμοπρόσοψης είναι τα εξής:

  • Η θερμομόνωση είναι ολοκληρωμένη

Το θερμομονωτικό υλικό εφαρμόζεται εξωτερικά και καθολικά, χωρίς να δημιουργούνται θερμογέφυρες σε κρίσιμα σημεία του κτιρίου (δοκάρια, κολώνες κ.α.).

  • Εκμεταλλευόμαστε πλήρως την θερμοχωρητικότητα των τοίχων

Τους χειμερινούς μήνες η θερμότητα που παρέχεται από τα θερμαντικά μέσα, αποθηκεύεται στην τοιχοποιία και επανακτινοβολεί στο εσωτερικό του κτιρίου. Με αυτό τον τρόπο εξοικονομείται ενέργεια και η οικεία σας παραμένει ζεστή και μετά την διακοπή της θέρμανσης. 
Αντιθέτως τους θερινούς μήνες εξαλείφεται η θερμική καταπόνηση των τοίχων, μειώνοντας δραστικά την ανάγκη για κλιματισμό.

  • Προστατεύει τα δομικά στοιχεία από υγρασίες

Η εξωτερική μόνωση δημιουργεί ένα επιπλέον στρώμα προστασίας όλων των τοίχων του σπιτιού σας από τα στοιχεία της φύσης. Η βροχή και η υγρασία συναντούν ένα αδιαπέραστο εμπόδιο, καθώς τα τελικά επιχρίσματα που χρησιμοποιούνται είναι υδατοαπωθητικά ή ακόμα και αδιάβροχα. Παράλληλα δεν επιτρέπει να δημιουργηθούν συνθήκες υγροποίησης υδρατμών στο εσωτερικό του κτιρίου ή μέσα στον τοίχο, που θα οδηγούσαν στην ανάπτυξη μούχλας και άλγης.

  • Κατασκευαστικά, εξοικονομούνται πάνω από 5% σε τετραγωνικά

Δεν μειώνεται το εμβαδόν του εσωτερικού χώρου του κτιρίου, δεδομένου ότι επιτρέπεται η τοποθέτηση της θερμοπρόσοψης εκτός του εμβαδού του υφιστάμενου κτιρίου ή της επιτρεπόμενης προς ανέγερση επιφάνειας.

  • Μηδενική όχληση των ενοίκων

Σε υφιστάμενες οικοδομές μπορεί να εφαρμοστεί χωρίς να επηρεάζεται η καθημερινότητα των ενοίκων, καθώς όλες οι εργασίες γίνονται εξωτερικά.

  • Ανακαίνιση των όψεων

Μετά την εφαρμογή η εξωτερική όψη του σπιτιού σας εμφανίζεται ανανεωμένη. Για την τελική επιφάνεια παρέχεται η δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε διαφορετικές υφές και αμέτρητες αποχρώσεις που ικανοποιούν και τους πιο απαιτητικούς. Τα χρώματα παραμένουν αναλλοίωτα στο χρόνο και οι τοίχοι προστατεύονται από ρηγματώσεις.
Παράλληλα είναι δυνατόν να διαμορφωθούν σκωτίες και στογγυλεμένες ακμές, να γίνει εφαρμογή σε καμάρες και να τοποθετηθούν κορνίζες, ελαφροβαρή πλακίδια κ.α. δίνοντάς σας πλήρη αρχιτεκτονική ελευθερία.

  • Εξοικονόμηση ενέργειας

Η σωστή εφαρμογή της θερμοπρόσοψης, οδηγεί σε εξοικονόμηση πάνω από 50% σε ηλεκτρικό (ψύξη, θέρμανση) αλλά και πετρέλαιο ή φυσικό αέριο. Το συνολικό κόστος της αρχικής επένδυσης μπορεί να αποσβεστεί σε ένα διάστημα περίπου 5 ετών. Σε περιοχές με πιο έντονες διακυμάνσεις θερμοκρασίας το διάστημα αυτό μειώνεται σημαντικά.

 

Η θερμοπρόσοψη είναι ένα σημαντικό όπλο στη φαρέτρα σας για να προστατεύσετε το νοικοκυριό σας και την οικογένειά σας. Έχοντας εμπειρία πολλών ετών και συνεχή ενασχόληση με το αντικείμενο, είμαστε έτοιμοι να σας παρουσιάσουμε ένα εξατομικευμένο πλάνο, καλύπτοντας όλες σας τις ανάγκες. Τα συνεργεία μας θα φροντίσουν για τη σωστή τοποθέτηση ώστε το αποτέλεσμα να είναι άριστο και για διάρκεια ζωής αρκετών δεκαετιών.

Προδιαγραφές μόνωσης
Τι να αποφύγετε
Ξέρω τι μόνωση θέλω
Δώστε μου προσφορά

Ίσως οι μοναδικοί

που δίνουμε αληθινή εγγύηση για τις μονώσεις που κατασκευάζουμε.

Περισσότερα

Είμαστε 1 από τα 100

μέλη του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εταιρειών Μόνωσης.

Περισσότερα
popup-image

Είμαστε 1 από τις 23

πιστοποιημένες εταιρείες μονώσεων.

Περισσότερα

Πιστοποιημένη Μόνωση

Πατήστε στις εικόνες και δείτε τις πιστοποίησεις μας.

certification
certification
certification

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies

Χρησιμοποιούμε cookies για να έχετε μια προσωποποιημένη εμπειρία, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών social media και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Επιπλέον, μοιραζόμαστε πληροφορίες για τον τρόπο που χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας με συνεργάτες social media, διαφήμισης και αναλύσεων.