210 244 0600
Blog

Blog

Θερμομόνωση ή στεγανοποίηση για την ταράτσα μου;

Πίσω στο Blog

Θερμομόνωση ή στεγανοποίηση για την ταράτσα μου;

Θερμομόνωση ή στεγανοποίηση για την ταράτσα μου;

Πώς λύνεται το πρόβλημα της υγρασίας που αντιμετωπίζει το σπίτι σας, γρήγορα και αποτελεσματικά


Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σχεδόν τα περισσότερα σπίτια, ειδικά τις κρύες ημέρες του χειμώνα, είναι η υγρασία. Πρόκειται για τον σύγχρονο εφιάλτη αρκετών νοικοκυριών, τα οποία αν και δαπανούν ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό για θέρμανση, δεν μπορούν να ζεσταθούν μέσα στα σπίτια τους, με την υγρασία να επιτείνει ακόμη περισσότερο το πρόβλημα. Η υγρασία διαπερνά το δέρμα, εισχωρεί στις ίνες των ρούχων, παγώνει σκεπάσματα και σεντόνια ενώ ταυτόχρονα διαπερνά τους τοίχους, προκαλεί σοβαρές ζημιές στους σοβάδες, κάνει τα ταβάνια να στάζουν και δημιουργεί μούχλα.

Από που προέρχεται όμως η υγρασία και πώς μπορεί κανείς να απαλλαγεί άμεσα και δραστικά από αυτή; Όπως λέει θυμόσοφα ο λαός “το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι” και στην περίπτωση της μάστιγας που ακούει στο όνομα υγρασία, η ρίζα του προβλήματα πρέπει να αναζητηθεί στην ταράτσα. Τόσο η στεγανοποίηση όσο και η θερμομόνωση της ταράτσας μπορούν να δώσουν δραστικές λύσεις, με την πρώτη να απομακρύνει την υγρασία και τη μούχλα και τη δεύτερη να κρατά το σπίτι ζεστό το χειμώνα και κρύο το καλοκαίρι.

  • Κίτρινα ή λευκά σημάδια

Η υγρασία δεν περνά ποτέ απαρατήρητη μιας και κάνει αισθητή την παρουσία της, χτυπώντας το καμπανάκι του κινδύνου για την υγεία τόσο τη δική σας όσο και του σπιτιού σας. Πολλές φορές η απουσία στεγανοποίησης σε μια οροφή έχει ως αποτέλεσμα να εμφανίζονται κίτρινα ή λευκά σημάδια στους τοίχους, οι οποίοι ξεφλουδίζουν και χάνουν το χρώμα τους. Μια μικρή βροχή φτάνει για να κάνει αισθητό το πρόβλημα στο σπίτι σας. Μια απλή ρωγμή στην οροφή του κτιρίου σας είναι αρκετή για να αρχίσει να στάζει νερό μέσα στο σπίτι σας.

Η σωστή στεγανοποίηση της ταράτσας μπορεί να θωρακίσει το σπίτι σας απέναντι στην υγρασία. Η επιλογή των κατάλληλων υλικών και η ορθή εφαρμογή τους στην ταράτσα δημιουργεί ένα δίχτυ προστασίας που κρατά μακριά την υγρασία όταν βρέχει. Η εταιρία GOUMAS παρέχει τέτοιου είδους υπηρεσίες ολοκληρωμένης στεγανοποίησης, κρατώντας την υγρασία μακριά. Δεν πρέπει να παραλείπουμε άλλωστε το γεγονός πως όλες οι τελευταίες έρευνες καταδεικνύουν τις αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία του ανθρώπου τόσο από τη μούχλα όσο και από την υγρασία, γεγονός που καθιστά επιτακτική την ανάγκη απομάκρυνσής τους.

  • Πράσινα ή μαύρα σημάδια

 Δεν είναι μόνο η βροχή ωστόσο υπεύθυνη για την υγρασία. Η διαφορά θερμοκρασίας και η συμπύκνωση υδρατμών μπορούν επίσης να συμβάλουν στην εμφάνιση υγρασίας και μούχλας, με τη θερμομόνωση να αποτελεί μονόδρομο. Ένα σπίτι που νοσεί από λάθος ή καθόλου θερμομόνωση χρειάζεται άμεση θεραπεία. Τα πράσινα ή τα μαύρα σημάδια στους τοίχους καταμαρτυρούν το πρόβλημα στη θερμομόνωση του σπιτιού, ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που στην οροφή του κτιρίου είναι ορατοί οι αρμοί από κακοτεχνίες κατά την λανθασμένη τοποθέτηση μονωτικών υλικών. Τις κρύες μέρες του χειμώνα, που χρησιμοποιούμε περισσότερο τα συστήματα θέρμανσης, επιτείνεται το πρόβλημα, εμφανίζοντας ακόμη και σταλαγματιές στα ταβάνια των σπιτιών.

Δυστυχώς, η έλλειψη σωστής θερμομόνωσης αρκετές φορές δεν είναι άμεσα ορατή. Γίνεται αντιληπτή ωστόσο όταν ένα σπίτι ενώ θερμαίνεται… δεν θερμαίνεται. Πρόκειται για περιπτώσεις που ένα νοικοκυριό αν και δαπανά υπέρογκα ποσά για τη θέρμανσή του, βλέπει το σπίτι του να μην ζεσταίνεται με αποτέλεσμα πρακτικά να ξοδεύει τζάμπα χρήματα σε πετρέλαιο ή ηλεκτρικό ρεύμα, τη στιγμή που θα μπορούσε να εξοικονομήσει πολλά. Η σωστή θερμομόνωση μπορεί να σας λύσει τα χέρια και να σας ανακουφίσει οικονομικά, μιας και διασφαλίζει ζεστό σπίτι το χειμώνα και δροσερό το καλοκαίρι. Λύσεις για την ορθή και αποτελεσματική θερμομόνωση του κτιρίου σας μπορείτε να αναζητήσετε στο τεχνικό τμήμα της εταιρίας GOUMAS η οποία ειδικεύεται στη θερμομόνωση. 

  • Άμεση αντιμετώπιση

Τόσο η θερμομόνωση όσο και η στεγανοποίηση μπορεί να λύσουν το πρόβλημα της υγρασίας σε ένα σπίτι άμεσα. Οι καινούργιες οικοδομές, συνήθως, συνδυάζουν και τις δύο μεθόδους για άριστο αποτέλεσμα. Στις περιπτώσεις των παλιών σπιτιών πρέπει να αναζητηθεί η ρίζα του προβλήματος ώστε να βρεθεί η πιο αποτελεσματική λύση: θερμομόνωση, στεγανοποίηση ή συνδυασμός και των δύο μεθόδων (όταν το πρόβλημα είναι πιο σύνθετο). Εάν ένα σπίτι διαθέτει στεγανοποίηση αλλά όχι θερμομόνωση, συνίσταται αρχικά η βελτίωση της παρούσας κατάστασης που παρουσιάζει το κτίριο και στη συνέχεια η εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης θερμομόνωσης, που θα θωρακίσει πλήρως το σπίτι. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση που κάποιο κτίριο διαθέτει μεν θερμομόνωση αλλά όχι στεγανοποίηση. Και στις δύο περιπτώσεις, η εταιρία GOUMAS μπορεί να δώσει άμεσες και δραστικές λύσεις, μεταμορφώνοντας το σπίτι σας σε ένα φρούριο απέναντι στην υγρασία και την μούχλα.

Προδιαγραφές μόνωσης
Τι να αποφύγετε
Ξέρω τι μόνωση θέλω
Δώστε μου προσφορά

Ίσως οι μοναδικοί

που δίνουμε αληθινή εγγύηση για τις μονώσεις που κατασκευάζουμε.

Περισσότερα

Είμαστε 1 από τα 100

μέλη του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εταιρειών Μόνωσης.

Περισσότερα
popup-image

Είμαστε 1 από τις 23

πιστοποιημένες εταιρείες μονώσεων.

Περισσότερα

Πιστοποιημένη Μόνωση

Πατήστε στις εικόνες και δείτε τις πιστοποίησεις μας.

certification
certification
certification